Activitats

Esmorzar d’aprofitament en el marc del Festival Ítaca–III Marxa Popular del Montgrí

By 4 maig, 2015No Comments

El proper diumenge 17 de maig a les 10 del matí a l’Ermita de Santa Caterina (Torroella de Montgrí) tindrà lloc una nova activitat de la campanya El Valor dels Aliments. L’activitat consistirà en un esmorzar sota el títol “La Manduca no caduca” i s’emmarca dins el Festival Ítaca – III Marxa Popular del Montgrí. L’àpat es farà amb aliments d’aprofitament per reivindicar la lluita contra el malbaratament alimentari que és l’eix de la campanya El Valor dels Aliments.

La Marxa popular del Montgrí és la carta de presentació del Festival ÍTACA (www.itacacultura.cat) i tota una declaració de principis. Les paraules solidaritat, ecologia, innovació, reivindicació i defensa del territori són presents en cada acció del seu programa. Aquesta III edició mantindrà tota l’essència de les anteriors: una jornada festiva, reivindicativa i popular en defensa de la cultura, que inclou una caminada popular des de l’ermita de Santa Caterina fins al Castell del Montgrí.

En aquest context, des de El Valor dels Aliments oferirà un esmorzar d’aprofitament, com a primer punt d’avituallament per als participants de la Marxa. El menjar que oferirem provindrà de descarts comercials, que prepararem per tal de mostrar que cal donar valor als aliments que produïm i no malbaratar-los. Hem de prendre consciència de la gran quantitat de recursos que es destinen a la seva producció, del seu valor social i del problema que suposen si es converteixen en un residu. A canvi del menjar, qui vulgui pot realitzar un donatiu que anirà destinat a col•lectius socials desafavorits.
Crida de voluntariat

Vine a esmorzar i dóna un cop de mà!
Podeu participar en l’activitat ajudant en la preparació dels aliments que servirem en aquest àpat popular. També cerquem voluntaris per contactar els comerços i realitzar la recollida.